30 nov 2007

Sobre la manifestació 1-D

DEMAGOGIA!

No hi ha cap altre paraula per descriure l'acció dels militants i simpatitzants de CiU i PP que sortiran el proper 1 de Desembre al carrer a criticar el govern en matèria d'infraestructures.
Els problemes que té Catalunya amb les infraestructures no han aparegut quan el poble català va decidir que hi hagués un govern d'esquerres... els problemes que té Catalunya venen des ja fa temps i ara la situació s'ha fet insostenible i ha estat quan "ha esclatat la patata calenta".

Els problemes que d'infraestructures que tenim a Catalunya i que patim totes les ciutadanes i ciutadans, d'esquerres i de dretes, i de qualsevol punt geogràfic del nostre territori, venen d'una manca d'inversió en infraestructures precisament durant una etapa política on governava el Partit Popular a Espanya i Convergència i Unió a Catalunya. És ara, amb un govern d'esquerres a Catalunya i a Espanya, quan la inversió (que estava sota mínims) a Catalunya comencen a donar fruit amb l'arribada de l'AVE a Tarragona i a Lleida. Trigarà en arribar a Barcelona, però arribarà. Trigarà en arribar a Girona però arribarà. I arribarà amb un govern d'esquerres.

Diu algun militant d'ERC que la manifestació del proper dia 1 de desembre va més enllà de les ideologies polítiques... sincerament, a mi se'm fa difícil de pensar-ho quan al cartell es pot llegir: "Som una nació i diem PROU!" "Tenim el dret de decidir sobre les nostres infraestructures".
I ja estem un altre cop amb la qüestió si som nació o no... per a molts dels qui vagin potser sí, per a molts potser no... però si de veritat va més enllà de les ideologies polítiques llavors que no vagin com a militants d'ERC, de CiU, del PP, d'ICV-EUiA... que vagin com a ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

Mentrestant, i em refereixo mentre ells estiguin a la manifestació, els socialistes treballarem per millorar les infraestructures catalanes, els socialistes sortirem al carrer també però per una altra causa, per donar informació als joves sobre VIH - SIDA.

1-D Día mundial contra el SIDA


Tan sólo os dejo con los últimos datos que me han llegado sobre esta enfermedad:
  • Se estima que en la actualidad hay 36,1 millones de personas que viven con el VIH.
  • En 2000 se infectaron cerca de 5,3 millones de personas en todo el mundo, 600000 de las cuales eran niños.
  • Desde que comenzó la epidemia, el SIDA ha quitado la vida a un total de 21,8 millones de personas, lo que correspondería a cerca de tres veces la población de Suiza.
  • Sólo en 2000, el SIDA se cobró tres millones de vidas.
  • Una tercera parte de los 36,1 millones de personas que viven con el VIH/SIDA tienen entre 15 y 24 años de edad.
  • El 75% de las 21,8 millones de personas que murieron por SIDA murieron en el áfrica Subsahariana.

El SIDA no es cosa sólo de "unos cuantos"... el SIDA es una cosa de TODOS... Cualquiera de nosotros manteniendo una acción de riesgo puede quedar infectado del VIH. A modo de recordatorio, los fluídos capaces de contagiar son la sangre, el semen (y líquido preseminal), el flujo vaginal y la leche materna. Los fluídos incapaces de contagiar son la saliva, el sudor, las lágrimas, la orina...

Para finalizar, sólo recordar que métodos anticonceptivos hay muchos... métodos preventivos para no contraer el SIDA sólo hay uno, EL PRESERVATIVO.

28 nov 2007

QUE NO ET PRENGUIN EL PPEL

He entrat a la web del PP per mirar les propostes electorals...

Quina sorpresa! "PROGRAMA MARCO ELECCIONES 2007" i sota posa "680 PROPUESTAS PARA MEJORAR TU VIDA" (Casualment, la campanya que avui en dia té el PP al carrer... PARA MEJORAR TU VIDA...) però les eleccions no són al 2008?

Bé, he entrat a les propostes de joventut i m'he trobat 2 propostes... de les 680, als joves ens dediquen 2... és a dir el 0,0029% del programa.

Les propostes de vivenda són 2 també, un dels temes que més preocupa els ciutadans i ciutadanes d'Espanya per al PP només mereix 2 propostes electorals (0,0029% del programa) i, a més les seves propostes per a vivenda és la tramitació on-line de la sol·licitut dels pisos de protecció oficial i un mapa urbanístic on-line...

De les 680 propostes que diuen que tenen... jo només trobo 36 penjades...(0'05%) i moltes de les propostes semblen "copiades" de plans de treball de Creu Roja... o coses que ja es fan... com per exemple el "Botó d'emergències" i la formació de noves tecnologies per a gent gran... o atribuir-se com a proposta electoral l'organització de més "campus parties"...

QUE NO ET PRENGUIN EL PPEL!

25 nov 2007


Manifest JSC contra la violència de gènere


Podríem pensar que la violència de gènere és quelcom que afecta a persones d’una generació que no és la nostra. Que els i les joves d’avui en dia, que creiem en la igualtat entre homes i dones, no reproduïm els models patriarcals que s’expressen en la seva forma més terrible en la violència de gènere.

Però les dades ens mostren una realitat totalment diferent. El 28% de les dones assassinades el 2007 eren menors de 30 anys, i el 41% de les denúncies han estat presentades per dones joves.
Sabem que sense la implicació de tota la societat no s’aconseguirà eradicar el terrorisme de gènere. Perquè es tracta d’un fenomen estructural que afecta a les relacions entre homes i dones en totes les seves dimensions, i no només de manifestacions aïllades, és la societat en el seu conjunt la que ha de qüestionar-se sobre els valors, els comportaments i les normes que promou i defensa. Només una societat que no es veu reconeguda en el mirall de les desigualtats, deslegitima d’arrel la violència de gènere.
La violència física i psíquica és la més horrible, però no la única forma de subordinació i control que pateixen les dones. Darrera del llenguatge, la educació, els missatges publicitaris, els mitjans de comunicació o les relacions laborals existeixen mecanismes que generen i tracten de legitimar la desigualtat que fa possible el context en que emergeix la violència de gènere. La seva principal força consisteix en el seu caràcter poc visible, en la seva habilitat per disfressar-se i aparèixer com a expressions "naturals" de la nostra forma de ser, o de la nostra cultura, o inclòs, poden aparèixer gairebé sense que ens adonem a cada frase feta o estereotip que utilitzem diàriament.
Des la JSC volem denunciar aquestes altres violències, anomenar-les i treure’ls el vel innocent de quotidianetat i costum.
També sabem que per solucionar el problema s’ha d’atacar el seu origen i això només es pot fer des de l’educació. Des de la JSC reclamem la obligatorietat a totes les escoles de la realització de cursos i tallers de prevenció de la violència de gènere entre joves i adolescents.
Des de la JSC continuarem lluitant per la igualtat entre dones i homes i per la eradicació de la violència de gènere.
TOLERÀNCIA ZERO DAVANT EL TERRORISME DE GÈNERE!!!

Joventut Socialista de Catalunya

21 nov 2007

VI Conferència Nacional PSC


"Catalunya 2010: Infraestructures, Habitatge i Convivència"

Durant dos dies, els delegats i delegades que han estat escollits per les seves respectives agrupacions debatran sobre les infraestructures, l’habitatge i la convivència. D’aquesta manera, la Conferència es composarà de 3 comissions:

1. Infraestuctures per a Catalunya
2. Habitatge: un dret per a tothom
3. Convivència: unes ciutats en canvi

Al llarg de les darreres setmanes, s'ha realitzat diverses conferències preparatòries d’aquesta Conferència Nacional. Des del mes de setembre, han tingut lloc trobades a Mataró (infraestructures), Barcelona (convivència) i Cornellà (habitatge).

20 nov 2007

Españoles, Franco ha muerto

Día Universal del Niño



El día 20 de noviembre marca la fecha en que la Asamblea aprobó la Declaración de los Derechos del Niño en 1959 y la Convención sobre los Derechos del Niño en 1989.

España, segun la OCD, el 2º país del mundo para ser niño.

Acto JSCL'H Violencia de género



La JSC de L'Hospitalet de Llobregat, con motivo del día mundial contra la violencia de género (25-Noviembre) realizará, HOY, un acto en el local del Kfè Olé (C/Enric Prat de la Riba, 232)a las 19:30.

El acto constará de:
Introducción - Presentación
Pase de un corto sobre la violencia de género
Charla-debate con un miembro del CAID (Centre d'Assistència i Informació a la Dona)
Lectura del manifiesto de JSCL'H.

19 nov 2007

PP después de la sentencia 11-M





Qué difícil es decir NO FUE ETA...
Qué fácil es hacer una teoría "Todo encaja"...

14 nov 2007

TODOS LOS POLÍTICOS NO SOMOS IGUALES

Con Aznar, en 2002 se hicieron 38975 viviendas de protección oficial...
Con Zapatero, en esta legislatura, AL AÑO, se han construido 84000 viviendas de protección oficial.

Con Aznar se dieron 8240 ayudas para la adquisición de viviendas usadas...
Con Zapatero se han dado 51500 ayudas para la adquisición de viviendas usadas...

Con Zapatero se han creado 3 millones de empleos...
Con Aznar un millón menos en su mejor legislatura...

Con Aznar, el paro de los jóvenes era del 23%
Con Zapatero, el paro de los jóvenes es del 17%

Con Aznar, en 2004, se dieron 20034 becas Erasmus...
Con Zapatero, en 2007, se han dado 52000 becas Erasmus...

Con Zapatero, salimos de la guerra de Irak

Zapatero, lucha por la ampliación de derechos:
- Ley de Igualdad
- Ley de Matrimonio entre personas del mismo sexo
- Modificación de la ley de Divorcio
- Ley de la Dependencia
- Proyecto de Ley que permite el cambio de nombre de las personas Transexuales
- Estatuto del trabajador autónomo
- Proceso de regularización de inmigrantes
- Ley de memoria histórica

Zapatero, lucha por la libertad:
- Ley integral contra la violencia de género
- Retirada de las tropas de Irak
- Implantación del carné por puntos
- Más medios para luchar contra la delincuencia internacional
- Ley de Defensa Nacional (por la que se obliga al Gobierno a recabar la autorización del Congreso para poder enviar tropas al extranjero)
- Más libertad de prensa (reforma de RTVE, creación de la Televisión Digital Terrestre)

En 2004, Aznar (que ya conocía al primo de Rajoy) destinó 1,5 millones de euros al cambio climático
En 2007, Zapatero ha destinado 166 millones de euros al cambio climático además de aprovar la ley de desarrollo sostenible del medio rural, ley de montes (que prohíbe recalificar terrenos quemados en 30 años), creación de la fiscalía para delitos ambientales, ley del suelo contra la especulación urbanística, nueva política de protección de las costas y del litoral español, frente al crecimiento incontrolado.

Eligen ustedes, YO, me quedo con ZAPATERO.
Juventudes Socialistas de España

Es notícia: La Corona Española


Parece que por la casa Real no va todo demasiado bien...
Con el debate del "¿Por qué no te callas?" se ha reabierto el de la semana pasada, "España 'vs.' Marruecos".

Además, ayer se dió la sentencia de los dibujantes de El Jueves, por la cual cada uno debe pagar 3000€ (una sentencia que ya escuchamos desde el primer día) y es por eso que lo han alegado los acusados.

Y, por último, y lo que más pena me da (sinceramente, me da igual)... Los Duques de Lugo se separan... no se si me tendría que alegrar o enfadar... porque supongo que el Sr. Jaime seguirá ostentando sus títulos ergo, seguirá cobrando y el próximo que 'se líe' con Elena será otro que se añada a chupar del bote.

Así que, aviso para navegantes, si no tienen ganas de ver al Rey, a la Reina y a toda su gran familia (y cuando digo gran lo digo literalmente) mejor no pongan la TV.

Salud y REPÚBLICA!

13 nov 2007

Inmigración: "Un reto de las nuevas ciudades"


"Tenemos que ver el fenómeno de la inmigración como un reto a gobernar" (C. Corbacho)

La implantación de los mediadores por el territorio es ya una realidad.
L'Hospitalet fue una de las ciudades pioneras en poner mediadores en las escaleras de vecinos. La cultura de la persona inmigrante y nuestra cultura no son la misma y alguien le tiene que explicar que lo que para ellos allí es normal, aquí no se puede hacer o se puede hacer con moderación. Y diran que esto lo puede hacer cualquier persona de la escalera, cualquier profesor en un colegio, o cualquier médico en un hospital. Pero estas personas "cualesquiera" no saben cómo es con exactitud la cultura de esos inmigrantes, es por eso que la figura de mediador cada vez es más importante, porque es el mediador quien conoce la cultura de esa población.

Vivimos en una sociedad multicultural y, sólo a través de la integración, del respeto y del enriquecimiento de nuestra cultura, podemos llegar a una sociedad intercultural.

11 nov 2007

Escola de Formació José Brocal


Aquest cap de setmana he tingut la oportunitat de poder anar a l'Escola de Formació José Brocal, organitzada per la federació de Comarques de Lleida.

Tot i que la representació de L'Hospitalet va arribar cap allà a les 22 del dissabte, per diversos motius, la participació i la valoració que faig a títol individual és d'excel·lent.

Crec que quan hi ha un treball que es fa be s'ha de reconeixer a la organització i des del meu blog, els hi vull fer saber. Uns ponents de qualitat, una programació encertada, espais de debat fora de "l'aula de formació" i, fent partíceps els militants.

En quant a les persones amb les que he compartit moments durant els cursos de formació i xerrades, i també a la nit, no hi tinc res a dir ja que res haguès estat igual si haguès mancat alguna d'aquestes persones. Si de cas, crec que vam trobar a faltar en Jonatan García, que per motius laborals, no va poder assistir-hi.

Per finalitzar, vull aprofitar la ocasió per constatar que les JSC, i per la part que em toca, les de L'Hospitalet de Llobregat, considerem que l'educació és un pilar basic per al desenvolupament de tota societat i organització.

La VIII Escola de Formació Ernest Lluch està en projecte i esteu totes i tots convidats a venir-hi, en rebreu més informació quan tinguem tancat el programa que oferirem.

Salut i república companys!

8 nov 2007

VERDAD vs. ENGAÑO MASIVO

Bien, comenté a "ex-votante socialista" que me compremetía a hacer un balance del Gobierno liderado por José Luis Rodríguez Zapatero... y, supongo que tendremos que empezar por el principio... Habrá que situar al actual Gobierno en la Historia Contemporanea más actual.

Por eso, hoy dejo 2 vídeos... Verdad vs. Engaño masivo.
Os introduzco un poco... (estoy seguro que no olvidamos)

11-M: Se produce el mayor atentado de Europa en Madrid.
11-M - 12-M: El PP hace creer a los ciudadanos y ciudadanas españolas, mediante declaraciones institucionales (en funciones), que la autoría del atentado es obra de la banda terrorista ETA. Mientras en el resto de Europa apuntaban hacia el terrorismo islamista.
14-M: Elecciones Generales con victoria del PSOE.

Y ahora... sólo demostraros que el PP se creen sus propias mentiras


5 nov 2007

Esto no se toca, en el salón no se juega

Bueno... he visto este video que ha salido en un programa de TV y...
¡aquí os lo dejo!

2 nov 2007

CAP SÍMBOL FEIXISTA A L'H


D’acord amb la nova LLei de Memòria Històrica aprovada recentment pel
Congrés dels Diputats, els Ajuntaments tenen la obligació a requeriment de la
ciutadania de retirar els símbols franquistes dels seus municipis.

És per aquest motiu, que des de la JSC de L’Hospitalet volem iniciar una
campanya destinada a facilitar la retirada dels símbols de l’època franquista
encara presents a la nostra ciutat a través de la denúncia pública d’aquests
símbols i l’enviament d’instàncies a l’Ajuntament.

Per col·laborar només cal que empleneu un formulari que hi ha a
http://www.pensaenroig.org/ i a la nostra web, amb aquells símbols franquistes
que vulgueu que siguin retirats, tot adjuntant una fotografia i indicant-nos
la seva localització.

Secretaria d'Acció Política, JSC-L'H