25 nov 2007

Manifest JSC contra la violència de gènere


Podríem pensar que la violència de gènere és quelcom que afecta a persones d’una generació que no és la nostra. Que els i les joves d’avui en dia, que creiem en la igualtat entre homes i dones, no reproduïm els models patriarcals que s’expressen en la seva forma més terrible en la violència de gènere.

Però les dades ens mostren una realitat totalment diferent. El 28% de les dones assassinades el 2007 eren menors de 30 anys, i el 41% de les denúncies han estat presentades per dones joves.
Sabem que sense la implicació de tota la societat no s’aconseguirà eradicar el terrorisme de gènere. Perquè es tracta d’un fenomen estructural que afecta a les relacions entre homes i dones en totes les seves dimensions, i no només de manifestacions aïllades, és la societat en el seu conjunt la que ha de qüestionar-se sobre els valors, els comportaments i les normes que promou i defensa. Només una societat que no es veu reconeguda en el mirall de les desigualtats, deslegitima d’arrel la violència de gènere.
La violència física i psíquica és la més horrible, però no la única forma de subordinació i control que pateixen les dones. Darrera del llenguatge, la educació, els missatges publicitaris, els mitjans de comunicació o les relacions laborals existeixen mecanismes que generen i tracten de legitimar la desigualtat que fa possible el context en que emergeix la violència de gènere. La seva principal força consisteix en el seu caràcter poc visible, en la seva habilitat per disfressar-se i aparèixer com a expressions "naturals" de la nostra forma de ser, o de la nostra cultura, o inclòs, poden aparèixer gairebé sense que ens adonem a cada frase feta o estereotip que utilitzem diàriament.
Des la JSC volem denunciar aquestes altres violències, anomenar-les i treure’ls el vel innocent de quotidianetat i costum.
També sabem que per solucionar el problema s’ha d’atacar el seu origen i això només es pot fer des de l’educació. Des de la JSC reclamem la obligatorietat a totes les escoles de la realització de cursos i tallers de prevenció de la violència de gènere entre joves i adolescents.
Des de la JSC continuarem lluitant per la igualtat entre dones i homes i per la eradicació de la violència de gènere.
TOLERÀNCIA ZERO DAVANT EL TERRORISME DE GÈNERE!!!

Joventut Socialista de Catalunya

1 comentario:

Anónimo dijo...

Para violencia doméstica. Lo que Corbacho hizo con mi padre.